Tagarchief: Autoriteit Persoonsgegevens

Accidental Americans schrijven aan de Tweede Kamer | FATCA

De Nederlandse Accidental Americans groep schreef op 22 september jl. het navolgende aan de commissie Financiën van de Tweede Kamer en aan een aantal andere overheidsinstanties: Van: Accidental Americans <nl.accidental.americans@gmail.com> Verzonden: donderdag 22 september 2022 19:30 CC: (…) Commissie Financiën … Lees verder

Geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. | Tags: , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hergebruik van persoonsgegevens in openbare registers wordt verboden | AVG

In een bericht van 16 augustus jl. op Digitale Overheid wordt aangekondigd dat hergebruik van persoonsgegevens in openbare registers door middel van een wet wordt verboden. Dat is onder meer van belang om te voorkomen dat persoonsgegevens via de regels … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Zorgelijke AVG-onkunde als het misdaadbestrijding betreft | advies AP over fraudeopsporing Belastingdienst

Er bestaat een onuitroeibare onkunde, als het gaat om de relatie tussen gegevenbescherming (AVG) en misdaadbestrijding. Een sterk staaltje is te vinden in de opinie van Jorij Abraham en Marianne Junger in het NRC, in We kunnen veel meer doen … Lees verder

Geplaatst in Belastingrecht, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Marketeers opgelet: VoetbalTV-beslissing Autoriteit Persoonsgegevens openbaar | AVG, gerechtvaardigd belang

Alle marketeers van Nederland (en hun juridisch adviseurs) hebben er interesse voor: de VoetbalTV-beslissing van de Autoriteit Persoonsgegevens, een beslissing waarover de Raad van State zich recent heeft uitgelaten. Via een Wet open overheid verzoek heeft hoogleraar Anna Berlee de … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Brief van Nederlandse Accidental Americans aan de Tweede Kamer | FATCA

Naar aanleiding van de nieuwste brief van de staatssecretaris van Financiën hebben de Nederlandse Accidental Americans de onderstaande e-mail aan leden van de Commissie Financiën van de Tweede Kamer gestuurd: Geachte leden van de Commissie Financiën, Wij zijn bijzonder teleurgesteld … Lees verder

Geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Onder het mom van ‘open (overheids)data’ persoonsgegevens openbaar maken is geen goed voorstel | advies AP over Nederlandse open data plannen

Eerder vandaag schreef ik over het op straat gooien van persoonsgegevens van burgers die in het Duitse handelsregister staan, een levensgevaarlijke praktijk in een tijd van criminelen en trollen. Een andere gevaarlijke ontwikkeling is dat onder het mom van ‘open … Lees verder

Geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens over FATCA

De Nederlandse Accidental Americans hebben op 22 juli 2022 een brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gestuurd naar aanleiding van de toezegging van staatssecretaris Van Rij tijdens het commissiedebat op 22 juni om FATCA opnieuw te laten toetsen door de … Lees verder

Geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Autoriteit Persoonsgegevens over heridentificatie door ICS | Wwft, AVG

Onlangs ontving ik een besluit op bezwaar van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), waarin de problematiek van ‘heridentificatie’ door financiële instellingen aan de orde komt. Ook wordt het gebruik van het BSN door een creditcard uitgevende instelling besproken. Aangezien ik over … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

AVG-toetsing FATCA-implementatie door Nederlandse overheid

Een van de slachtoffers van FATCA heeft een handhavingsverzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ingediend. Bericht FATCA-slachtoffer Naar aanleiding van het besluit van de staatssecretaris van Financiën om de FATCA-implementatie aan de AP voor te leggen, ik schreef daar al … Lees verder

Geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. | Tags: , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Vergadering commissie Financiën over FATCA levert weinig op

Op 22 juni jl. was in de commissie Financiën van de Tweede Kamer een vergadering over FATCA. Op mijn blog kondigde ik de vergadering aan en meldde de vragen en opmerkingen van de Nederlandse Accidental Americans. Inmiddels is een conceptverslag … Lees verder

Geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen