Categorie archief: ICT, privacy, e-commerce

Ubo’s komen op ieder uittreksel van de Kamer van Koophandel | Wwft

Vandaag nog iets interessants ontdekt. Op grond van de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zullen alle Wwft-plichtigen bij aanvang van de diensten over een bewijs van inschrijving van de uiteindelijk belanghebbenden (ubo’s) moeten beschikken. … Lees verder

Geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Vergunningplicht voor cryptocurrencybedrijven | Wwft

Het Ministerie van Financiën heeft bedacht om een vergunningplicht aan bepaalde cryptocurrencybedrijven op te leggen, onder de verhullende naam ‘registratieplicht’. Dit merkwaardige fenomeen zal worden ondergebracht in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), die verder … Lees verder

Geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Virtuele valuta | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Deelname aan consultatie Wet plan van aanpak witwassen | Wwft

Morgen eindigt de internetconsultatie inzake de Wet plan van aanpak witwassen. In het conceptwetsvoorstel wordt voorgesteld om: contante betalingen boven EUR 3000 door handelaren te verbieden, Wwft-plichtigen te verplichten bij hoog-risico-cliënten gegevens uit te wisselen met eerdere dienstverleners uit dezelfde … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , , , , , , , , | 2 reacties

FIDE congress on enforcement of EU Law, data protection and EU competition law in the digital economy

In May of this year the biannual congress of the International Federation of European Law (FIDE) is held in the Netherlands. Topics of the congress: National Courts and the Enforcement of EU Law – the pivotal role of national courts … Lees verder

Geplaatst in English - posts in English on this blog, Europa, ICT, privacy, e-commerce | Tags: , | Een reactie plaatsen

eu-LISA: “Gemakkelijke en snelle toegang voor autoriteiten en moeilijke en langzame toegang voor personen wier persoonsgegevens zijn geregistreerd lijken de regel”

Europa kent een database met persoonsgegevens, die bekend staat onder de naam eu-LISA. In die database zitten nu alleen persoonsgegevens van immigranten en criminelen, maar het zou me niets verbazen als in de toekomst alle EU-burgers er in zullen worden … Lees verder

Geplaatst in Europa, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce, Strafrecht | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Plannen om de robuuste versleuteling op internet te ondermijnen zijn onveilig en gevaarlijk, aldus Arnbak

Al eerder [*] waarschuwde Axel Arnbak voor de gevaren verbonden aan verzwakking van de beveiliging van digitale omgevingen. In het FD van vandaag waarschuwt hij opnieuw in Plannen om de robuuste versleuteling op internet te ondermijnen zijn onveilig en gevaarlijk. … Lees verder

Geplaatst in ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Met Google inloggen bij de reclassering? | Rathenau Instituut

Twee auteurs van het Rathenau Instituut, Pieter van Boheemen en Linda Kool, spreken in een artikel hun zorg uit over het voorstel voor de Wet digitale overheid, dat het mogelijk maakt dat burgers via private ondernemingen inloggen bij de overheid. … Lees verder

Geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Je persoonlijke stasi agent als beloning voor een gezonder leven?

Jaap-Henk Hoepman schreef onder deze pittige titel een artikel over de nieuwe terreur van de gezondheidsapps: Je persoonlijke stasi agent als beloning voor een gezonder leven?   Alle berichten op dit blog over ongezonde IT en dumbing down. Aanvulling 9 … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Autoriteit Persoonsgegevens dringt aan op wettelijke waarborgen voor kredietregistratie

Kenmerkend voor de financiële sector (onder meer banken) is dat grootschalig persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt en dat veel privaat geregeld is, op een weinig transparante wijze. Een voorbeeld daarvan is de kredietregistratie, die plaats vindt via het Bureau Kredietregistratie … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce | Tags: , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Misbruik domeinnaam-privacy door ondernemingen

Onlangs was ik op zoek naar het adtech bedrijf achter een internetdomein. Bij de zoektocht ontdekt ik iets bijzonders: ondernemingen kunnen via ‘privacy’ services verbergen dat zij achter internetdomeinen schuil gaan. Daar zijn privacy faciliteiten natuurlijk helemaal niet voor bedoeld. … Lees verder

Geplaatst in ICT, privacy, e-commerce | Tags: , | Een reactie plaatsen