Tagarchief: bescherming persoonsgegevens handelsregister

Databescherming handelsregister wordt verbeterd | AVG

Het Ministerie van Economische Zaken maakte bekend dat per 1 januari 2022 de bescherming van persoonsgegevens in het handelsregister wordt verbeterd. Het nieuwsbericht: Woonadressen afgeschermd in Handelsregister per 1 januari 2022 Nieuwsbericht | 01-10-2021 | 14:30 Per 1 januari 2022 … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , | Een reactie plaatsen

De toekomst van privé gegevens in het handelsregister | AVG

Jan Willem Boissevain schreef in een artikel voor iBestuur over zijn eigen ervaringen als zzp’er met het handelsregister, naar aanleiding van de internetconsultatie over de toekomst van het register. Hij doet een voorstel: Vooralsnog zijn we dus nog niet verlost … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Kees Verhoeven: Adressenhandel KvK moet direct worden verboden | AVG, handelsregister

Voormalig lid van de Tweede Kamer Kees Verhoeven schreef naar aanleiding van het datalek bij de Kamer van Koophandel [*] in het FD (betaalmuur) Adressenhandel KvK moet direct worden verboden, waar ik het helemaal mee eens ben. Intro: Met een … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Andere omgang met persoonsgegevens in het handelsregister nodig | zzp-advies Autoriteit Persoonsgegevens

De openbare registers die wij in Nederland kennen – zoals het handelsregister en het kadaster – dateren uit een pre-digitale tijd. Toen was het risico dat advertentiebedrijven, datahandelaren, trollen, criminelen en burgerrechercheurs op een verkeerde manier omgingen met persoonsgegevens veel … Lees verder

Geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, overheidsregister van aandeelhouders, Ubo-register | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Zitting ubo-register-procedure Privacy First op 25 september

Eerder meldde ik hier dat Privacy First bezig is met een procedure tegen het ubo-register. Inmiddels is hun artikel naar aanleiding van het kort geding vonnis aangevuld met informatie over het door hen ingestelde hoger beroep. Op 27 september aanstaande … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

De kopie-ID-ziekte van de overheid | kopie-ID van de ubo | Wwft, ubo-register, handelsregisterwet

De nationale en internationale wetgevers tonen geen enkele interesse voor de privacy en veiligheid van uiteindelijk belanghebbenden (ubo’s). De criminaliteitsbestrijdingsregels (onder meer witwasbestrijding) hebben excessieve gegevensverzameling door overheidsorganisatie en private partijen tot gevolg, welke verzameling leidt tot grote risico’s voor … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , , , , , , | 1 reactie

Handelsregister moet stoppen met leveren gegevens aan datahandelaren | consultatie Datavisie Handelsregister

Op 29 juni heb ik mee gedaan aan de internetconsultatie over de toekomst van het handelsregister met onderstaande reactie, die ook als pdf is te downloaden en die op de consultatiesite is te vinden: Consultatiedeelname Aan: Ministerie van Economische Zaken … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Consultatie over de toekomst van het handelsregister

Op 26 mei jl. is een internetconsultatie over het handelsregister van start gegaan. Degenen die hinder hebben ondervonden van misbruik van handelsregistergegevens (zoals zzp’ers) doen er goed aan mee te doen aan de consultatie, eventueel via een brancheorganisatie. In de … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Datahandelaren steggelen met KvK over inhoud handelsregister

Het handelsregister komt uit een pre-digitale tijd toen er nog geen datahandelaren waren. Dat is nu anders en ondernemers ergeren zich al een hele tijd over de handel in gegevens door de Kamer van Koophandel (KvK) en over schending van … Lees verder

Geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Zoeken op personen in handelsregisterinformatie

Het blijft apart: dat de overheid doet alsof je niet op persoon in handelsregisterinformatie kunt zoeken. Dat is beweerd tijdens de behandeling van het uboregisterwetsvoorstel en werd onlangs weer gezegd bij de aankondiging van een wijziging van het handelsregisterbesluit. Iedereen … Lees verder

Geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Handelsrecht, Handelsregister, Kamer van Koophandel, Ubo-register | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen