Cross-sectorale gegevensuitwisseling ten behoeve van de private criminaliteitsbestrijding | Cifas-demo Tweede Kamer

Terwijl ik in de veronderstelling verkeer dat belastingontduiken en witwassen door de Engelsen is uitgevonden, met hun nominee directors, nominee shareholders en trusts, lijkt men in de Tweede Kamer te denken dat zij het daar beter doen dan hier, zo lees ik op deze pagina op de site van de Tweede Kamer.

De leden van de de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid hebben besloten om een online demo te vragen inzake een Engelse zwarte lijst, het zgn. Cifas, waarover op www.cifas.org.uk meer informatie is te vinden. Op deze pagina wordt Cifas beschreven:

Cifas is a not-for-profit fraud prevention membership organisation. We are the UK’s leading fraud prevention service, managing the largest database of instances of fraudulent conduct in the country. Our members are organisations from all sectors, sharing their data across those sectors to reduce instances of fraud and financial crime.

Throughout the UK, our experts and services help protect individuals and organisations from the growing and increasingly sophisticated threat of fraud and financial crime. Since 1988, Cifas has helped its members and customers protect themselves from billions of pounds worth of fraud losses.

With every organisation that becomes a Cifas member, or with whom we collaborate, we establish a tougher environment for fraudsters – both externally and within your organisation. Using the simple tools of communication and sharing information, we are able to shine a light on their activities for all our members and partners to see.
For members of the public we offer increased security against identity fraud, as well as expert advice on how to protect your personal data in our increasingly tech-reliant world.

Het past in de trend dat iedereen met iedereen gegevens gaat uitwisselen. In theorie is dat een goed idee.

In de praktijk kan het gevaarlijk zijn, als de kwaliteit van de gegevens niet goed is. Als dat laatste aan de orde is kan het tot onrechtmatige praktijken en tot uitsluiting leiden. Helaas heb ik daarvan al voorbeelden gezien.

Lees over de risico’s van het gebruik van IT ook Banking tech could lead to discrimination, says ex-regulator.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s