Wwft in de Eerste Kamer – veel vragen, onder meer over ubo en ubo-register

De liefhebbers van de surveillance-maatschappij kunnen hun hart ophalen aan de behandeling in de Eerste Kamer van de drie Wwft-wetsvoorstellen. Op 4 februari jl. stelden de leden van de Eerste Kamer een groot aantal vragen over de ubo-register voorstellen, waarbij ook het uitkeringenregister van de stichtingen kort aan bod kwam, zo blijkt uit het verslag.

Het verslag inzake voorstel tot wijziging Wwft is korter en bevat onder meer vragen over de vergunningplicht voor crypto aanbieders (verhullend door Financiën als ‘registratieplicht’ aangeduid). Niemand vraagt zich af of deze regeling wel in de Wwft thuis hoort.

Over het wetsvoorstel inzake het verwijzingsportaal bankgegevens waren geen vragen.

 

Meer informatie:

Vaste commissie voor financiën van de Eerste Kamer, 4 februari 2020:

Dossiers wetsvoorstellen:

  • 35179 Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten
  • 35245 Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn
  • 35238 Wet verwijzingsportaal bankgegevens

Zie voor Wwft-vindplaatsen ook de speciale vindplaatsenpagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Ubo-register, Virtuele valuta en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s