Op de zwarte lijst van banken: in de financiële gevangenis | Wwft

In de NRC van 18 oktober jl. verscheen het artikel Op de zwarte lijst van banken: in de financiële gevangenis. Daarin beschrijft Joris Kooiman de schaduwkant van de gezamenlijke zwarte lijst van de banken, het Extern Verwijzingsregister (EVR). Met het Intern Verwijzingsregister (IVR) is het overigens niet veel beter gesteld.

Goedkeuring EVR-protocol tijdelijk verlengd door de Autoriteit Persoonsgegevens 
Overigens is de goedkeuring door de Autoriteit Persoonsgegevens van het protocol dat aan het EVR ten grondslag ligt, tijdelijk verlengd, tot de deelnemende organisaties een nieuw, geactualiseerd protocol hebben opgesteld en ter goedkeuring aan de AP hebben voorgelegd, aldus deze pagina. Dat doet vermoeden dat het huidige protocol niet aan de eisen van de AVG voldoet.

 

Meer informatie:

Over hetzelfde onderwerp op dit blog:

Zwarte lijsten en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP):

  • De AP heeft een pagina Register zwarte lijsten.
  • Er is een aparte pagina waarin wordt uitgelegd wanneer zwarte lijsten zijn toegestaan.
  • Op de pagina Zwarte lijst financiële instellingen legt de AP het volgende uit: “De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft op 19 september 2017 de goedkeuring van het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen verlengd tot de deelnemende organisaties een nieuw, geactualiseerd protocol hebben opgesteld en ter goedkeuring aan de AP hebben voorgelegd. Met deze tijdelijke verlenging wil de AP tijdelijke rechtsonzekerheid voorkomen“.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s