Tegenspraak voor de wetgever – NBA gaat discussie aan over de uitvoerbaarheid van de WNT

Op dit moment wordt gemeenschapsgeld weggegooid doordat de Wet Normering Topinkomens (WNT) te ingewikkeld is, te snel verandert en als gevolg daarvan zeer duur is in de naleving. Dat constateerde ik al in eerdere berichten op dit blog.

Rondetafelbijeenkomst WNT
Positief is dat accountantsorganisatie NBA tegengas geeft aan de wetgever. In dat kader organiseert de beroepsorganisatie op 12 november 2019 een rondetafelbijeenkomst over de WNT.

Niet alleen accountants
Het is een goede zaak dat de NBA voor deze bijeenkomst niet alleen accountants uitnodigt. Ook de leden van een raad van toezicht van publieke sector organisaties, fiscalisten en (arbeids)juristen zijn welkom, evenals vertegenwoordigers van koepelorganisaties in het onderwijs, de zorg, woningcorporaties. Zelfs de overheden betrokken bij de uitvoering van de WNT zijn van harte welkom tijdens de bijeenkomst.

De woordvoerders in de Tweede Kamer die verantwoordelijk zijn voor het WNT-dossier, doen er goed aan om aanwezig te zijn zodat zij het volk kunnen aanhoren.

 

Meer informatie:


Aanvulling 6 januari 2020
Lees bij AccountancyVanmorgenBij de Wet Normering Topinkomens blijkt de accountant effectief als eerstelijns toezichthouder. Dit schrijft minister Knops aan de Tweede Kamer“.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Wet Normering Topinkomens en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s