De cliëntenacceptatie door banken vliegt uit de bocht | Wwft, AML

Al eerder signaleerde ik dat de ergernis over cliëntenacceptatie en -continuering door banken toeneemt. Niet alleen door het weigeren van accidental Americans en Nederlanders die buiten Europa wonen.

Het proces rondom acceptatie en continuering hapert eveneens. Hierover verschijnen steeds meer berichten. Lees:

Apart is dat bankenorganisatie NVB schrijft dat uit een door hen geëntameerd onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de bankensector stijgt. In een Franstalig artikel, Les grandes banques peu appréciées par les consommateurs, wordt gemeld dat de Franse consumenten niet blij zijn met de grootbanken.


Aanvulling 4 oktober 2019
Wat nu bekend is over banken die hun diensten weigeren, is vermoedelijk nog maar het topje van de ijsberg. Boezelman en De Boer schreven er over in dit bericht. Zij besluiten hun artikel met:

Ondertussen zal het er voor rekeninghouders bij de banken niet makkelijker op worden. (…) De reeds op gang gekomen vragenstroom van banken aan rekeninghouders die is gericht op het beëindigen van de klantrelatie (…) zal onverminderd doorgaan. Hoewel angst een slechte raadgever is en banken niet klakkeloos kun klanten de deur zouden moeten wijzen, zal het starten van een strafrechtelijk onderzoek naar ABN Amro het ‘better safe than sorry’ beleid van banken tegenover hun klanten in de hand werken. De vraag is of de maatschappij en de economie hierbij gebaat zijn.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s