Bancair sleepnet is onderwerp tijdens de Nationale Privacy Conferentie 2023 door ECP en Privacy First | 25 januari 2023

De Nationale Privacy Conferentie 2023, die op woensdag 25 januari 2023 plaats vindt, speelt in op de actualiteit door financiële privacy als overkoepelend thema te kiezen. Één van de deelonderwerpen is het door het kabinet voorgestelde bancaire sleepnet, het voorstel om het misdaadbestrijdingsinitiatief van de banken, Transactie Monitoring Nederland, een juridische grondslag te geven (lees over het bancaire sleepnet dit bericht van Privacy First).

De conferentie wordt georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met Stichting Privacy First en vindt plaats in de Glazen Zaal in Den Haag, maar is ook thuis of onderweg te volgen via een livestream.

Over  het programma schrijven de organisatoren:

Tijdens de conferentie duiken we dieper in op onder andere het initiatief Transactie Monitoring Nederland, waarbij verschillende banken hun krachten bundelen en de strijd aangaan tegen witwassen en terrorismefinanciering. Hoe wordt hier vanuit het oogpunt van privacy naar gekeken? Hiernaast zullen nog een aantal onderwerpen de revue passeren; de digitale munt, central bank digital currency, witwassen, bitcoin en crypto. We richten ons hierbij natuurlijk voornamelijk op het privacy aspect. Hiernaast reikt Stichting Privacy First tijdens de conferentie weer de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards uit.

Het zijn belangrijke onderwerpen.

Meer informatie:
de aankondiging bij ECP, die bij het afsluiten van dit bericht nog geen programmadetails bevatte.

 

Op dit blog is achtergrondinformatie over financiële privacy te vinden, onder meer over Transactie Monitoring Nederland, witwasbestrijding door banken, de door het kabinet voorgestelde navraagplicht voor Wwft-plichtigen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s