De toekomst van contant geld | interview met DNB directeur Coen Voormeulen

Onlangs werd divisie directeur cash bij DNB, Coen Voormeulen, geïnterviewd over de toekomst van cash geld. Opvallend is dat hij er niet over rept dat banken bezig zijn contant geld uit te faseren vanwege de witwasbestrijding op grond van de Wwft. Voormeulen bezweert dat contant geld moet blijven en om allerlei redenen belangrijk is, onder meer in situaties dat mensen niet meer bij het digitale geld kunnen en ten behoeve van kwetsbare groepen die beter met contanten kunnen omgaan. In het interview komt naar voren dat in de verschillende EU-landen heel verschillend wordt omgegaan met contant geld.

Zo geeft hij als voorbeeld dat het gebruik van contant geld in Duitsland veel gewoner is en er nog veel 500 euro biljetten in omloop zijn. Hij haalt een directeur van de Duitse centrale bank aan die in verband met de aankoop van een zitbank een groot bedrag aan contant geld van haar rekening haalde, omdat ‘het de bank niets aanging’ dat zij een zitbank kocht.

Het interview kan op youtube bekeken worden:

 

 

 

Op dit blog besteed ik vaker aandacht aan de verdwijning van contant geld in Nederland. Officieel moet contant geld blijven, lees dit en dit. De praktijk is anders, zo constateer ik hier.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s