DNB onderzoekt de door haar beleid veroorzaakte Wwft-schade | Wwft, banken, de-risking

Enige tijd geleden ontving een brancheorganisatie die een categorie ondernemingen vertegenwoordigt die door DNB in de categorie ‘hoog risico’ is geplaatst, bericht van DNB over de problemen met verkrijging en behoud van de bankrekening. In dat bericht laat DNB weten dat zij voornemens is in oktober 2022 een rondetafelbijeenkomst te organiseren voor een specifieke doelgroep uit de financiële sector en aanverwant. Het doel van deze bijeenkomst is om de huidige knelpunten in beeld te krijgen en mogelijke oplossingsrichtingen te verkennen.

Het bericht dat ik zag vermeldde niet of DNB ook een dergelijke initiatief ontplooit met betrekking tot het grote aantal andere sectoren dat problemen met banken ondervindt, zoals curatoren en bewindvoerders.

De activiteiten van DNB onderstrepen dat men zich realiseert dat er fouten in het witwasbestrijdingsconcept zitten, al wordt dat in de berichtgeving waar ik eerder over schreef niet expliciet toegegeven. In het kader van een open foutencultuur zou het goed zijn als de instanties in de Wwft-keten toegeven dat het witwasbestrijdingsconcept vol met fouten zit en dat het nodig is dat het systeem volledig nieuw wordt opgezet.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s