EBA on de-risking | AML, CFT

European Banking Authority EBA in its newsletter of 3 May informed the public on the developments regarding prevention of de-risking:

De-risking Opinion and Report
In January we published an Opinion and a report on the scale and impact of de-risking in the EU. We worked with competent authorities across the EU, and with external stakeholders, to better understand why credit and financial institutions decide to de-risk particular categories of customers instead of managing the risks associated therewith.
Our findings suggest that de-risking, if unwarranted, has a detrimental impact on the achievement of EU’s objectives, in particular in relation to fighting financial crime effectively and promoting financial inclusion, competition and stability in the single market.
We organised an online event on 11 March to mark the publication of our Opinion and report, that attracted more than 200 participants.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, English - posts in English on this blog, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s