Nieuwe regels zwarte lijsten financiële instellingen | PIFI

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) liet weten dat het Protocol Incidenten Waarschuwings­systeem Financiële Instellingen (PIFI) is vernieuwd.

Via de ‘uitgelicht’ pagina van het jaarverslag 2020 kan worden doorgeklikt naar het bericht “Vernieuwing Protocol Incidenten Waarschuwings­systeem Financiële Instellingen (PIFI)”, waarin wordt verteld dat de afspraken voor het uitwisselen van bepaalde soorten fraude zijn vastgelegd in het PIFI en dat de NVB dit protocol heeft geactualiseerd in nauw overleg met het Verbond van Verzekeraars, de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en de Stichting Fraudebestrijding Hypotheken. Het vernieuwde protocol is door de Autoriteit Persoonsgegevens goedgekeurd.

Een link naar het protocol is niet bij het bericht te vinden. Wel wordt verwezen naar een artikel en een pagina over de misdaadbestrijdingstaken van banken.

Op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens kon ik niets vinden over goedkeuring van de nieuwe versie van het PIFI, het laatste dat ik zie is een brief van 2 september 2017 waarin de goedkeuring van de oude versie werd verlengd in verband met het opstellen van een nieuwe tekst. En op de pagina over de zwarte lijst financiële instellingen is ook niets te zien.

Kennelijk is de nieuwe PIFI vers van de pers, maar dan had het de NVB gesierd als er bij het artikel meteen een verwijzing naar de nieuwe tekst was geplaatst.

 


Aanvulling 19 juni 2021
NVB heeft de link onder het geciteerde bericht aangepast. Er wordt nu verwezen naar een pagina met de verschillende edities van PIFI.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, Strafrecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s