Open overheid groepering pleit voor openbaarheid bedrijfsgegevens

Van Open State Foundation (OSF) weten we al dat zij weinig respect hebben voor privacy en dat zij zich geen enkele zorgen maken over de cybersecurity-kant van openbaarheid van vertrouwelijke gegevens. Het is dan ook  niet verrassend dat OSF van mening is dat onderdeel van de door hen voorgestane ‘open overheid’ is dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens openbaar gemaakt moeten worden.

In de nieuwsbrief van 30 november jl. schrijft OSF dat de Europese Commissie begin 2021 beslist over de mate waarin bedrijfsregisters openbaar en publiek gemaakt moeten worden, in het kader van de open overheid richtlijn, richtlijn (EU) 2019/1024 van 20 juni 2019 inzake open data en het hergebruik van overheidsinformatie. OSF is nu bezig met een notitie over openbaarmaking van bedrijfs- en eigendomsstructuur in het kader van de ‘open overheid’.

Het valt te hopen dat deze ongewenste en riskante voorstellen geen gehoor vinden in Europa.

Eerdere berichten op dit blog over Open State Foundation:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Open overheid groepering pleit voor openbaarheid bedrijfsgegevens

 1. Anoniem zegt:

  Uit de jaarstukken 2019 van de Open State Foundation:”Ook heel 2019 was het openen van Handels- en UBO-register nog een van onze lobby-speerpunten. We trekken samen op met gelijkgestemden, en worden daarbij gesteund door Open Society Foundations.https://openstate.eu/wp-content/uploads/sites/14/2020/08/30-Openstate-jaarrekening.pdf

  Kortom, het zijn loopjongetjes/meisjes van George Soros.

  Niet zo verwonderlijk, als een naam begint met Open dan weet je vaak al hoe laat het is. Ze krijgen naast hun inkomsten uit projecten ook nog een bijdrage van Stichting Adessium, geen onbekende in het land van de “weldoeners”.

  Nog een citaat: “Uitdagingen zijn daarbij het huidige verdienmodel van de KvK, de precieze definitie van company info en ownership en privacy-bezwaren.

  Kortom, de privacy van de burger staat in de weg aan hun plannen.

  Nog meer Newspeak proza: “Een overheid met een intrinsieke wil om open en inclusief te zijn, is voorwaardelijk voor een vitale democratie. Alleen wanneer overheden hun informatiestromen ruimhartig ter beschikking stellen aan de maatschappij, kan die maatschappij politiek en macht controleren, en kunnen er economische en sociale voordelen mee worden opgedaan.

  Vrij vertaald, een “democratie” zonder mensenrechten, die zich onder het mom van open en inclusief reduceert tot een willoos slachtoffer voor het roofkapitalisme van ome George.

  Ik bedank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s