Why policing is not predictable | about:intel

On AboutIntel a discussion was started: “Why policing is not predictable“:

Discussion Prompt: When, if ever, is predictive policing effective, fair, and legitimate? What is the role of data reliability in this?

One of the contributors is Nina Galla. Her article Why policing is not predictable ends with:

To find out if AI can effectively support the reduction of crime, more research is necessary, as well as internal trials for special authority purposes, e.g. to detect misuses of access to databases or racist structures. These can be used to train competencies and reliabilities of systems. Using AI systems to improve internal processes can also build public trust in the practice of predictive policing.

We also need transparency on how systems are procured, how persons are trained on these systems, who makes decisions, and how these persons are qualified. Public monitoring is needed to make sure that the implementation of the systems will be stopped if relevant requirements are not met, if the evaluation shows that they discriminated against minorities or vulnerable populations, or if decisions cannot be reproduced or explained.

 

Other articles in the discussion:

  • The full force of the state
  • Data in policing: a responsibility to use responsibly
  • Predictive Policing: A force for public good
  • Fresh, fair, and smart: data reliability in predictive policing

 

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Why policing is not predictable | about:intel

  1. r grootveld zegt:

    Dit is gewoon veel te ingewikkeld. Dat gaat niet werken. Het inzetten van dit soort systemen voor preventieve opsporing is gewoon ongewenst. Ook bij toezicht gaan deze systemen falen. Alleen de complexiteit van het systeem garandeert dat al door de onvermijdelijk aanwezige bugs. Denk aan vliegtuigen die tegen bergen vliegen. En dat gaat verstrekkende gevolgen hebben voor de betrokkenen. Want het systeem zal niet voor niets reageren is dan de redenering. En wordt de bewijslast dan niet omgekeerd? Je moet dan bewijzen dat je onschuldig bent!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s