Ondermijnen met ondermijningswebsites [2]

Inmiddels kreeg ik van RIEC-LIEC de reactie dat de ondermijningsapp een overheidsinitiatief is, zie de aanvulling op mijn vorige bericht.

Een van de redenen waarom burgers zo vaak in de val van criminelen lopen, is dat criminelen namaaksites maken die bedrieglijk echt lijken. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om te zorgen dat mensen kunnen controleren of een site echt van degene is die op de site vermeld staat. Dat geldt voor de overheid, maar ook voor private bedrijven.

Een voorbeeld is Europa: Europa laat het boven aan iedere site zien:

en als je op ‘How do you know’ klikt zie je:

Oftewel: bij Europese sites kun je het aan de domeinnaam zien. Zoiets is ook gewenst voor Nederlandse overheidssites. (En er is meer nodig.)

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Strafrecht. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ondermijnen met ondermijningswebsites [2]

  1. r grootveld zegt:

    Maar stel nou eens dat achter de knop “how do you know” de kwade bedoeling verborgen zit? Zou dat niet een van de eerste mogelijkheden zijn die boeven zullen gebruiken?
    Eigenlijk vraag ik me af waarom een overheidsorgaan je via mail zou benaderen. Mij is dat nog nooit overkomen, behalve als ik zelf het initiatief nam. Een antwoord dus. Zou ik zomaar op deze manier benaderd worden dan zou ik flink voorzichtig worden. En voor zover ik weet gebruikt onze overheid uitsluitend DigID voor digitale post.
    De enige hoop die je hebt is een zeer achterdochtige instelling waar het email betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s