Witwasbestrijding en ubo-register in de Eerste Kamer | commissie FIN

Vandaag worden de witwasvoorstellen in de vergadering van de commissie Financiën van de Eerste Kamer behandeld. Ik zag nog geen verslag van die vergadering.

Eerder las ik in het overzicht op de site van de Eerste Kamer inzake het ubo-register-wetsvoorstel:

De Eerste Kamercommissie voor Financiën (FIN) heeft op 17 februari 2020 de memorie van antwoord (EK, C met bijlage) ontvangen. De commissie heeft op 18 februari 2020 besloten de bespreking van de nadere procedure aan te houden. De commissie overweegt de Kamer te verzoeken ten aanzien van het wetsvoorstel op grond van artikel 21a van de Wet op de Raad van State een voorlichtingsaanvraag bij de Raad van State in te dienen. Een concept voor een voorlichtingsaanvraag wordt geagendeerd voor de commissievergadering op 3 maart 2020 

De organisatie van familiebedrijven, FBNed, is nog steeds bezorgd en laat vandaag op de site weten:

In deze brief aan de Eerste Kamer der Staten-Generaal inzake het UBO-register heeft FBNed de Eerste kamer bedankt voor haar terughoudendheid en met klém verzocht om standvastig te blijven en de wet niet aan te nemen.

De invoering van het UBO-register laat voorlopig op zich wachten. Het wetsvoorstel is nog niet aangenomen door de Eerste Kamer. Er is een lijst met vragen over het wetsvoorstel ingeleverd bij de minister en daarnaast lijkt men voornemens om eerst de Raad van State om meer informatie te vragen voordat een besluit genomen wordt.

Hun brief aan de Eerste Kamer is hier te vinden. Zie voor andere vindplaatsen mijn eerdere artikel.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register, Verwijzingsportaal Bankgegevens en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s