Terwijl de Europese Commissie de gegevens van ambtenaren afschermt, mogen ubo-gegevens op straat liggen | AML, CFT

Terwijl Europa de gegevens van ‘uiteindelijk belanghebbenden’ (ubo’s) openbaar wil maken, worden gegevens van ambtenaren van de Europese Commissie afgeschermd. Het is een duidelijk geval van meten met twee maten. In de criminaliteitsbestrijding is alles geoorloofd, dus ook dat ongeveer iedereen mag grasduinen in de gegevens van nette burgers (dat is het grootste deel van de ubo’s), terwijl de Europese instanties wel goed voor zichzelf zorgen.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s