Motie aangenomen over de effectiviteit van de privatisering van de criminaliteitsbestrijding | Wwft

Op 21 februari jl. heeft de Tweede Kamer tijdens een debat over het vestigingsklimaat in Nederland de volgende motie aangenomen over een evaluatie van de Wwft op doelmatigheid en effectiviteit:

constaterende dat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) leidt tot onvoorziene problemen en zijn doel lijkt te missen;

verzoekt de regering om de Wwft te evalueren op doelmatigheid en effectiviteit,

 

Deze motie is aangenomen met voorstemmen van coalitiepartijen VVD, D66, CDA en Christenunie, dus daar is het kwartje gevallen:

 

Merkwaardig is dat PvdA en GroenLinks tegen hebben gestemd terwijl ook hun achterban schade ondervindt van de amateurrechercheurs van de private criminaliteitsbestrijding (ook bekend als ‘witwasbestrijding’).

Stop met geld over de balk gooien en leg het ook uit aan Europa en FATF
Het is hoog tijd dat ook deze partijen door krijgen dat criminaliteit natuurlijk moet worden bestreden, maar dan wel met de juiste methoden. Geld over de balk gooien door het te laten doen door ondeskundige private ondernemingen, zoals banken, met hun amateurrechercheurs (‘compliance medewerkers’, ‘AML/CFT-analisten’) heeft geen zin.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Strafrecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s