Uitstel sluiten bankrekeningen van Accidental Americans tot 1 september 2022 | FATCA

Hoewel een officiële bevestiging [*] ontbreekt, deelt een Nederlandse bank aan klanten mee dat bankrekeningen van Accidental Americans tot 1 september 2022 niet worden gesloten, tenzij er zwaarwegende redenen zijn op grond van witwasbestrijdingswet Wwft. Dit is gebaseerd op een verzoek vanuit het Ministerie van Financiën dat al eind oktober 2021 is gehonoreerd door deze bank.

Opvallend is dat volgens deze bank het uitstel alleen geldt voor Accidental Americans door geboorte (en dus niet voor in Nederland geboren kinderen, waarvan een van de ouders de Amerikaanse nationaliteit heeft) en dat er geen andere ‘U.S. indicia’ mogen zijn.

De bank waarschuwt dat als de Amerikanen handhavingsmaatregelen tegen de bank nemen, de rekeningen alsnog worden gesloten.

 

[*] Bijvoorbeeld op de site van de Nederlandse Vereniging van Banken of op rijksoverheid.nl.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s