Koppeling van de ubo-registers in de EU | Duitse wet

De risico’s voor uiteindelijk belanghebbenden die in een Europees ubo-register zijn geregistreerd, zullen verder toenemen als gevolg van de koppeling van de verschillende registers, die door de EU is voorgeschreven.

In Duitsland is het wetsvoorstel nodig voor de koppeling van het Duitse ubo-register aan de overige Europese registers in februari jl. ingediend, onder de naam ‘Transparenzregister- und Finanzinformationsgesetz‘ [*]. Het voorstel bevatte ook andere wijzigingen. Inmiddels heeft het voorstel het parlement en de bondsraad gepasseerd en is op 30 juni jl. in het Duitse staatsblad verschenen. De wet treedt op 1 augustus a.s. in werking.

 

Meer informatie:

 

[*] Officieel: Gesetz zur europäischen Vernetzung der Transparenzregister und zur Umsetzung der Richtlinie 2019/1153 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 20. Juni 2019 zur Nutzung von Finanzinformationen für die Bekämpfung von Geldwäsche, Terrorismusfinanzierung und sonstigen schweren Straftaten (Transparenzregister- und Finanzinformationsgesetz)

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s