Heridentificatie-perikelen met de bank | slechte beurt van Aegon-dochter Knab

Mijn artikelen over ‘heridentificatie’ door banken roepen de nodige reacties op.
Lees onder Heridentificatie als alibi voor Wwft-cliëntenonderzoek | Knab de reacties. Uit de recente reacties citeer ik hieronder.

Op 26 augustus schrijft een lezer:

Hallo, ook ik heb de mail nu ontvangen en zie in de app de melding dat ik mij moet identificeren. Ik heb ze gebeld en een vriendelijke dame legt uit dat een rijbewijs niet voldoende is om je te identificeren. De AFM en de Rijksoverheid denken daar anders over. Een rijbewijs kent alleen geen NFC-chip die ze makkelijk kunnen uitlezen waardoor de bank er geen werk mee heeft. Ik heb echter geen ID-kaart en heb die in het dagelijks leven ook niet nodig. Mijn rijbewijs is voldoende. Ik heb gevraagd of een leidinggevende me kan terugbellen hierover. Dat kon, maar in plaats daarvan krijg ik een mail met weer dezelfde uitleg die gewoon niet klopt.

Een andere lezer schrijft op dezelfde datum:

ook ik ontving vandaag het dwingende verzoek van Knab om binnen 4 weken via een app opnieuw identiteitsgegevens aan te leveren. Zomiet, dan wordt de toegang tot mijn rekeningen afgesloten, en vervolgens de rekeningen verwijderd. Als reden wordt opgegeven dat DNB dit vereist van alle banken. Na contact met de klantenservice van Knab vertelt een medewerker mij dat DNB de banken hiervoor 2 jaar heeft gegeven. Daarnaast wil ik geen bank app want ik beschouw dat als onveilig, bovendien zou ik dan eerst een nieuwe telefoon moeten aanschaffen, want mijn huidige telefoon van 5 jaar oud kan de app niet besturen. Ik voel me enorm onder druk gezet door Knab

Vandaag schrijft een bejaarde lezer:

Ik ben 70 jaar en heb al jaren in tevredenheid een rekening bij deze bank.
Ik word nu herhaaldelijk constant door KNAB belaagd met het verzoek(dwingend en intimiderend ) om mij te her-identificeren onder het mom van de Wwft wet, wat onzin is, doe ik dat niet voor 17 september dan nemen zij afscheid van mij en wordt mijn rekening geblokkeerd!
Zéér klantvriendelijk!!!
De verplichting om hun app op je mobiel te downloaden stuit mij tegen de borst, om de eenvoudige reden dat ik een oude telefoon heb die daar niet geschikt voor is en heb ik totaal geen vertrouwen in mobiel bankieren, misschien speelt mijn leeftijd ook daarin een rol!
Ik internet op mijn computer als sinds 1994 bij de ABN en heb daar nooit een probleem mee gehad, dus ben niet A digitaal.
Ik vind het pure ouderen discriminatie, onbetrouwbaar en onterecht , als ze je dan nog een keus zouden geven vind ik dat beter gepast maar niet op deze manier!
Ik heb al een telefonisch gesprek met een van hun medewerkers gehad en berichten achtergelaten, maar dat helpt niet.
Ook geprobeerd de Telegraaf en Radar voor dat euvel geprobeerd te interesseren, maar daar zit ook geen schot in!
Probeer het nu bij Max, maar wie luistert er in deze Coronatijd naar! mensen schijnen andere dingen aan hun hoofd te hebben, wat ik begrijp, maar ik vind wat de banken doen onbetrouwbaar en schandalig!

Bij navraag bij de DNB blijkt er geen wet te zijn die je dat verplicht en werd mij medegedeeld dat de banken zelf hun ( huisregels) kunnen invoeren ter beveiliging!
Terwijl ik bij het openen van mijn KNAB account mij al eens geïdentificeerd met mijn paspoort.

Hier maakt Aegon-dochter Knab een slechte beurt!

 

Lees alle berichten over heridentificatie op dit blog.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s