Ubo-register op de agenda van de Eerste Kamer | Wwft

Binnenkort is de finale van de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel inzake het Nederlandse ubo-register, het register van ‘uiteindelijk belanghebbenden’, aldus de korte aantekeningen van de vergadering van de Eerste Kamer-commissie Financiën (FIN) van 2 juni 2020. De commissie stelt voor het plenaire debat in de Eerste Kamer te houden op 16 juni aanstaande.

Op grond van het door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel worden onder meer bestuurders van kerkgenootschappen en van stichtingen en verenigingen als ‘uiteindelijk belanghebbende’ in het ubo-register opgenomen, wat een vermeende bijdrage aan de bestrijding van criminaliteit zou leveren.

Meer informatie:
Naam wet: Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten
Wetgevingsdossieroverheid.nlEerste Kamer.
Berichten op dit blog: rubriek ubo-register, tag Wwft-voorstellen 2019-2020.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s