Ondermijning van de rechtsstaat – ter bestrijding van criminaliteit?

De studiemiddag van Jonge VAR op vrijdag 29 november a.s., met als thema ‘Ondermijning’, zou wat mij betreft beter “Ondermijning van de rechtsstaat – ter bestrijding van criminaliteit?” kunnen heten. De Jonge VAR is een onderdeel van VAR – vereniging voor bestuursrecht.

In de nieuwsbrief die ik ontving wordt de middag als volgt aangekondigd:

Jonge VAR 2019: Ondermijning
Op vrijdag 29 november a.s.is het weer zover! Dan zal de Jonge VAR plaatsvinden te Amsterdam (van 14 tot 17 uur in het Volkshotel, Wibautstraat 150 Amsterdam, in de Riet zaal). Het thema is dit jaar ‘ondermijning’.

Drie jonge VAR leden schrijven de preadviezen, te weten Michelle Bruijn (Rijksuniversiteit Groningen), Jules de Kort (Pels Rijcken) en Antoinette Wilschut (gemeente Amsterdam). Michelle schrijft over de integrale aanpak van drugscriminaliteit en het gebruik van het frame ‘ondermijning’ om de War on Drugs nieuw leven in te blazen. Het preadvies van Jules gaat over de rol die de gemeente kan spelen bij de aanpak van ontwrichtende effecten van ondermijnende criminaliteit op de samenleving, en de ruimte om gerichte maatregelen te treffen. Antoinette ten slotte, zal de Amsterdamse situatie schetsen met enkele casus en zal vervolgens ingaan op de tegenstelling tussen de enthousiaste bestuurlijke opinie over de noodzaak om ondermijning stevig aan te pakken en de veel terughoudender geluiden die vanuit de bestuursrechtelijke hoek klinken.

Meer informatie op de website van de VAR.

 

Andere berichten op dit blog over de VAR of VAR-evenementen zijn hier te vinden.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s