De integere toekomst van Nederland

De ING-zaak levert een ongelofelijke hoeveelheid artikelen op waarin auteurs over elkaar heen buitelen met integriteitsverhalen.

De compliance industrie ziet gouden kansen om alle ondernemingen in Nederland te beschermen tegen het OM en DNB.

Monitoring
Ook BigTech wil AML diensten gaan bieden zo blijkt uit dit bericht over Microsoft.

Iemand uit de accountancy schrijft dat het tijd is dat accountants hun klanten permanent gaan monitoren. Steekwoorden: Continuous Monitoring, Continuous Auditing, Continuous Business Assurance en Assurance Everyday. Doe er nog een sausje blockchain overheen en lekker pruttelen!
Dat is iemand die gelooft in het heil van transparantie en surveillance. Waar doet dat ook al weer aan denken… Gelukkig weet de privacybeweging niets van de witwasbestrijding en van de transparantie-illusies van de witwasbestrijders.

Staartje van de muis
Het ING-muisje kan een lang staartje krijgen. Nu maar hopen dat het niet ten nadele van burger en ondernemer uitwerkt. Want banken zijn bezig om zich terug te trekken en hun diensten te weigeren. Waarom ze dat doen wordt onder meer uitgelegd in een bericht op een blog waarin een Nederlandse grootbank wordt geciteerd, die vertelt hoe moeilijk iets is dat zij al heel lang doen.

Veel te lezen
Een kleine greep uit alles wat er geschreven wordt:


Aanvulling 19 september 2018
Het buitelen van alle stuurlui aan de wal gaat vrolijk door:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s