De effectiviteit van de KYC bij banken | Fentener van Vlissingen op NPO Radio 1

Ondernemer John Fentener van Vlissingen was op 4 augustus jl. te horen in een radioprogramma op NPO 1. Hij liet zich uitermate kritisch uit over de KYC (know your customer) bureaucratie bij banken, die volgens hem ineffectief is. De aflevering is hier te beluisteren (het gedeelte van 17 tot 18 uur).

De know-your-customer systemen zijn gebaseerd op de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De onderliggende bedoelingen zijn ongetwijfeld goed. maar in de praktijk leidt deze regelgeving tot een enorme bureaucratie, waar de crimefighters in de politiek en (onderzoeks)journalistiek geen enkele belangstelling voor hebben.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s