De Europese wetgevingsmachine gaat te snel, aldus de president van het Bundesverfassungsgericht

De president van het Duitse constitutionele hof (Bundesverfassungsgericht), Harbarth, waarschuwt voor de regelgeving uit Europa, zo is bij Deutschlandfunk te lezen [*]:

Harbarth had ook kritiek op de Europese Unie (EU). Hij vroeg zich af of de Europese wetgevingsmachinerie niet te snel werkt. De EU vaardigt elke dag meer dan zes stukken wetgeving uit. “Dat is echt heel veel,” merkte Harbarth op. “Zelfs voor gespecialiseerde advocaten is het vaak moeilijk om bij te blijven.”

Dat is uitermate ernstig, want zo iemand zegt zoiets niet zo maar.

Het verbaast me niet, het AML Package is er een goed voorbeeld van. Dat is een regelgevingspakket met zeer ingewikkelde regels, niet alleen voor financiële instellingen die al gewend zijn aan regeldruk, ingewikkeldheid en snelle veranderingen. Europa gaat nu ook regels maken voor de boekhouder om de hoek en de makelaar en verwacht dat deze mensen er iets van begrijpen.

 

 

[*] Machinevertaling van: “Kritisch äußerte sich Harbarth auch zur Europäischen Union (EU). Er stellte die Frage, ob die europäische Gesetzgebungsmaschinerie möglicherweise zu schnell arbeitet. Täglich erlasse die EU mehr als sechs Rechtsakte. “Das ist wahrlich viel”, bemerkte Harbarth. “Selbst für spezialisierte Juristinnen und Juristen ist es oft schwierig, dem zu folgen.”

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie