Accidental Americans stellen beroep in tegen het besluit van de minister van Financiën over het FATCA-verdrag en de AVG

Rob Gerretsen van de Nederlandse Accidental Americans groep maakte vandaag bekend:

Accidental Americans stellen beroep in tegen het besluit van de minister van Financiën over het FATCA-verdrag en de AVG

Op 26 maart jl. heeft de minister van Financiën (#minfin) teleurstellende besluiten genomen op de AVG-verzoeken van drie leden van de Nederlandse Accidental Americans groep. Ons afgrijzen werd nog groter toen enkele van onze leden ook een beslissing van de #AutoriteitPersoonsgegevens (#AP) van 11 april jl. ontvingen, waarin de AP klakkeloos het standpunt van de minister van Financiën heeft overgenomen.

Kennelijk wenst de Nederlandse #overheid onze #grondrechten niet te respecteren.

De drie leden van onze groep hebben deze week beroep ingesteld bij de rechtbank tegen het besluit van de minister van Financiën. Ook tegen de beslissing van de Autoriteit Persoonsgegevens zal bezwaar worden gemaakt.

De Nederlandse Accidental Americans groep zal de drie eisers van harte steunen in hun procedure tegen de minister.

Meer informatie: nl.accidental.americans@gmail.com.

Achtergrond
De Nederlandse Accidental Americans groep zet zich al vele jaren in voor de belangen van inwoners van Nederland met de Amerikaanse nationaliteit die benadeeld worden door het #FATCA-verdrag dat Nederland met de #VerenigdeStaten heeft afgesloten. Bij het sluiten van dat verdrag over het verschaffen van #persoonsgegevens van Nederlanders aan de Amerikaanse #belastingdienst (#IRS) heeft de Nederlandse regering geen rekening gehouden met de grondrechten van gewone burgers. Het gevolg: zeer veel problemen met banken, die bankrekeningen blokkeren en willen sluiten als niet aan de eisen van de bank wordt voldaan.

Meer informatie: https://accidentalamericans.nl/

 

Mijn mastodon aankondiging staat hier.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie