Melden om het melden | Wwft

Op de Vaklunch site van de strafrechtadvocaten Boezelman en De Boer stond het lezenswaardige artikel ‘Melden om het melden’. Daarin wordt gesignaleerd dat de toename in het aantal meldingen van ‘ongebruikelijke transacties’ (vermoedens van misdaad) niet betekent dat er ook meer vervolgd wordt. Mogelijk dat er veel gemeld wordt om de risico’s op boetes te beperken, ook als er onvoldoende redenen zijn om te vermoeden dat ergens misdaad in het spel is. De auteurs signaleren excessen, zoals zeer late vervolging (zodat veel gegevens niet meer beschikbaar zijn) en opzegging van relaties door banken terwijl helemaal niet vaststaat dat er crimineel is gehandeld.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s