Het centrale aandeelhoudersregister van het notariaat en de AVG

Op de site van notarissenorganisatie KNB stond in mei 2019 het bericht Wat vindt u daar nu van? CAHR voldoet niet aan privacywet, UBO-register wel? over de beoordeling door de Autoriteit Persoonsgegevens van het centrale register dat door de KNB wordt gepromoot.

In het bericht staat:

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een advies uitgebracht over het wetsvoorstel voor een besloten centraal aandeelhoudersregister (CAHR). De autoriteit is kritisch over de privacyaspecten van het CAHR. Ook het wetsvoorstel om het UBO-register te implementeren is door de privacywaakhond bekeken. Dit wetsvoorstel geeft de autoriteit geen aanleiding tot het maken van opmerkingen. Het UBO-register is voor een deel openbaar. Meet de autoriteit hier met twee maten?

Lees het hele artikel (pdf, 488 kB)

In het artikel komen verschillende betrokkenen aan het woord, zoals witwasbestrijdingskamerlid Henk Nijboer en verschillende (kandidaat-)notarissen, onder meer Laurens Kelterman.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Overheidsregister van aandeelhouders, Ubo-register en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s