Communicatie is moeilijk voor een grootbank | tweede zaak ABN Amro

Eerder schreef ik over gebrekkige communicatie door ABN Amro.
Inmiddels hoorde ik een triest verhaal over hoe dezelfde bank vlak voor de kerstdagen zonder vooraankondiging bankrekeningen ophief en een effectenportefeuille verkocht; daarna werd het saldo op een tussenrekening geplaatst. Na dringende telefoongesprekken lijkt het er op dat de bank de gemaakte fouten gaat herstellen en de schade vergoeden, maar de bancaire molens malen langzaam in deze feestdagentijd. Het is te hopen dat deze gebeurtenis de aandacht heeft van de in mijn vorige artikel genoemde hoofd klantcommunicatie van ABN Amro, Bas Bisschops.

Dit soort gebeurtenissen veroorzaken zeer veel onrust bij burgers. De vraag is of het een ongelukkig incident is dan wel een teken dat de banken hun processen niet op orde hebben. Het is hoog tijd dat daar zeer kritisch naar wordt gekeken, zeker nu de banken ook een misdaadbestrijdingstaak [*] in hun schoenen geschoven hebben gekregen, een taak waarvoor zij naar mijn idee niet geschikt zijn [**].

[*] Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
[**] Dat de criminaliteitsbestrijding door banken is mislukt, blijkt uit het ontstaan van het gezamenlijke bankeninitiatief Transactiemonitoring Nederland (TMNL), een semi-overheidsinstantie zonder democratisch toezicht, lees de artikelen daar over.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s