Gaat Nederland iets doen voor Accidental Americans? | FATCA

Op 24 november jl. was er in de Tweede Kamer een algemeen overleg over Toeval-Amerikanen (zie voor vindplaatsen dit bericht).

Het ziet er niet naar uit dat het kabinet iets gaat doen aan de positie van Accidental Americans, al leek de Minister van Financiën te zeggen dat banken de rekening niet mogen sluiten als de rekeninghouder geen Amerikaans fiscaal nummer aanvraagt en in de VS geen belastingaangifte doet.

Een van de toezeggingen die het ministerie van Financiën deed, was dat Nederlanders zullen worden geïnformeerd over de consequenties van het in de VS kinderen krijgen. Het geeft aan dat het kabinet geen serieuzere maatregelen wil nemen, zoals het blokkeren van Citizen Based Taxation en maatregelen tegen Nederlandse banken, en dat men het afwijkende belastingsysteem van de Amerikanen voor lief neemt, alsmede de consequenties die de banken daar aan verbinden.

 

Meer informatie:

Berichtgeving naar aanleiding van en in verband met het overleg:

Berichten op dit blog over FATCA, inleidende pagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s