Dictatoriaal Amerika? Artikel Sterk | Montesquieu Instituut

Is de Verenigde Staten nog wel een rechtsstaat? Dat vroeg ik me af naar aanleiding van het misbruik door de VS van het sanctieregime voor het straffen van nette burgers.

Met deze praktijk gaat de VS gewoon verder, want in EUObserver las ik dat de VS van plan is een burgemeester van een Duitse gemeente op de sanctielijst te zetten vanwege de politieke medewerking aan het gasproject Nord Stream. Waar blijft Europa met een Blocking Statute?

Machiavelli in Washington
Over het nieuwe Amerika verscheen op de site van het Montesquieu Instituut een artikel van Wilma Sterk, voormalig lid van de Tweede Kamer voor het CDA en sinds eind 2017 wonend en werkend in Washington. De titel van haar artikel: Machiavelli in Washington. Zij eindigt met: “Amerika glijdt af naar een democratie met Machiavellaanse trekjes. De president past een tactiek van verdeel en heers toe als een ware despoot. Hij zet daarbij ongevraagd zijn eigen troepen in om betogingen neer te slaan. En hij noemt alles wat hem in de weg zit fake news“.

Jammer genoeg spreekt ze niet over de wanpraktijken van de VS buiten het land, zoals misbruik van het sanctieregime en andere excessieve extraterritoriaal werkende regelgeving die mensenrechten schendt (zoals FATCA).

We gaan zien hoe het met de VS verder gaat.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Sanctieregels en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s