Onderzoeksrapport over financieel geschilleninstituut Kifid bekend gemaakt

Vandaag heeft de Minister van Financiën het evaluatierapport inzake financieel geschilleninstituut Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) bekend gemaakt. De informatie van Financiën bestaat uit:

Enige berichten uit de media:

 

Rechtsbescherming burger en mkb
Het is belangrijk dat er laagdrempelige geschillenbeslechting is voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf, als zij problemen met financiële instellingen ondervinden. Vanwege de belangrijke rol die financiële instellingen bij deze klantgroepen spelen en de rol die de instellingen spelen bij de criminaliteitsbestrijding (‘witwasbestrijding’) vraag ik me af of de geschillenbeslechting nog wel bij een private organisatie thuis hoort.

Voor zover ik mij herinner is Kifid op dit moment alleen bij uitzondering bevoegd in niet-consumentenzaken. Een laagdrempelige geschillenbeslechting voor het mkb ontbreekt. Mij lijkt dat de bestuursrechter veel geschikter is en dat het hoog nodig is dat er een krachtige en onafhankelijke ombudsman voor de financiële sector komt, die een vergelijkbare rol speelt als de Nationale Ombudsman.

 

NB Ik had nog geen gelegenheid om de brief van Financiën en het evaluatierapport te lezen.

 

Alle berichten op dit blog over Kifid, witwasbestrijding door banken, zwarte lijsten financiële instellingen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s