Privacy | Noorse privacy autoriteit over de ontwikkelingen in de financiële sector

In december 2015 berichtte ik over het rapport “The great data race“ van de Noorse privacy autoriteit.
Deze autoriteit heeft een Engelstalige site, waarop interessante berichten te vinden zijn, zoals een bericht over trends voor 2017. De autoriteit voorspelt dat banken en verzekeringsmaatschappijen het model van de Amerikaanse internetgiganten zullen overnemen, om het niet te verliezen in de concurrentie:

Banks and insurance companies provide services that we cannot do without. But we are not in day-to-day contact with our bank or insurance company. Banks and insurance companies want to change this before they are outcompeted by companies like Google and Facebook.

Artificial intelligence and sensor technology is driving the development of new business models in the financial sector. Access to data from, among other sources, social media, mobile apps, location data and sensors has prompted a race to acquire as much data as possible about customers, in order to predict their behaviour, desires and needs.

The changes in the finance and insurance industries will affect our privacy. How deep into our lives do we allow insurers? Who will have access to our banking data and how will it be used and re-used? How can we keep the consumer in control in a complex business environment?

 

Deze visie op de gevolgen van PSD2 is een stuk uitdagender dan wat we van onze eigen Autoriteit Persoonsgegevens horen.

Het bericht verwijst naar een Engelstalig hoofdstuk over de ontwikkelingen in de financiële sector, waarin onder meer wordt ingegaan op de gevolgen van PSD2 en op de groeiende rol van kredietbeoordelaars, ondernemingen die in Noorwegen gereguleerd zijn.

Het zijn 21 zeer boeiende pagina’s, interessant voor iedereen die een beeld wil krijgen van de problematiek.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s