Nieuwe handleiding Wwft van de NOB

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft een nieuw model risicobeleid Wwft opgesteld, zie deze aankondiging. Het model is een MS Word bestand dat hier is te vinden. Ik heb er doorheen gebladerd, het heeft het karakter van een korte handleiding Wwft.

Vanaf paragraaf 4.2 is een meer feitelijke invulling te vinden, die afkomstig lijkt te zijn uit de leidraad van het Bureau Financieel Toezicht, de toezichthouder Wwft voor belastingadviseurs. Zie voor de BFT leidraden deze pagina.

Er wordt verwezen naar een aantal ‘landenlijsten’, nl. de Corruption Perceived Index van Transparency, de FATF lijsten van ‘besmette’ landen en de landen waartegen sancties zijn ingesteld op grond van de Europese sanctieregelgeving.

Meer informatie

 

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s