Reactie Nederlandse Vereniging van Banken inzake overheidsregister van aandeelhouders

In een reactie van 5 maart 2015 laat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten het van belang te achten dat zowel het Nederlandse overheidsregister van aandeelhouders als het ubo-register dat op grond van Europese regels verplicht wordt, ruim toegankelijk zal worden. NVB reageert in een consultatie over wijziging van de handelsregisterwetgeving.

De NVB meent dat de ubo’s voldoende beschermd zijn als wettelijk wordt vastgelegd dat degenen die toegang verkrijgen verplicht zijn tot geheimhouding. Mij lijkt dat niet voldoende. Zie hierover ook de brief die door Mazars/Pellicaan aan politiek Den Haag is gestuurd.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s