Nederlands kabinet wil de initiatieven van de Europese Commissie op het gebied van witwasbestrijding en bestrijding terrorismefinanciering niet afwachten en heeft Wwft-wetsvoorstel ingediend

Het kabinet wil de initiatieven van de Europese Commissie op het gebied van witwasbestrijding en bestrijding terrorismefinanciering niet afwachten en heeft in het kader van het 3e pakket aan wetten voor de financiële sector inmiddels een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) bij de Tweede Kamer ingediend. Onderstaand een overzicht:

De Europese Commissie heeft dit jaar aangekondigd dat zij met een nieuwe Witwasbestrijdingsrichtlijn zullen komen. De Nederlandse overheid wil daar echter vreemd genoeg niet op wachten en wil graag het beste jongetje van de FATF-klas zijn, terwijl het er op lijkt dat de Europese Commissie er geen gras over laat groeien. Jonathan Goldsmith schrijft in de Law Society Gazette op 16 april jl.:

In the calm of the Easter break, the European commission has published an important report on anti-money laundering, which could eventually have a significant impact on solicitors’ duties. (When reviewing the topics I have written about in these blogs over nearly three years, money laundering is probably the most frequently covered – but that is hardly surprising given that it is European legislation which binds solicitors with such profound effect.)

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden in het artikel.

De ontwikkelingen rondom dit type wetgeving baart mij grote zorgen, het is regelgeving dat veel bureaucratie oplevert en voor zover ik kan nagaan weinig effectief is.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s