Toezichthouders actualiseren Wwft-uitvoeringsregels

Diverse Wwft-toezichthouders actualiseren de uitvoeringsregels, die worden uitgebracht onder de naam ‘leidraden’.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte op 5 juni jl. bekend dat de leidraad voor de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctiewet 1977 (Sw) is aangepast. De toezichthouder schrijft dat onderzoeksbevindingen, de toegenomen aandacht voor sanctieregelgeving en een nadere toelichting op de risicogebaseerde aanpak aanleiding zijn voor de update.

Ook Bureau Financieel Toezicht (BFT) is aan het updaten en houdt er een consultatie over (aankondiging).

Ook de dekens van de Nederlandse Orde van Advocaten hebben de regels aangepast, lees het artikel bij Mr.

Het doet allemaal merkwaardig aan het licht van de ingrijpende wijzigingen die in aantocht zijn als gevolg van het recent aangenomen AML Package. Het zou beter zijn als zowel toezichthouders als witwasbestrijdingsplichtigen veel energie zouden steken in de voorbereiding op alle veranderingen en op het mitigeren van de te verwachten grondrechtenschendingen die een gevolg zijn van de nieuwe regels.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie