Internationale organisaties in Nederlandse wetten | wereldregeringen

Opvallend is dat steeds vaker in Nederlandse wetgeving naar internationale organisaties wordt verwezen. Dat gebeurt niet alleen in specialistische regelgeving. Het is de vraag of die organisaties altijd de waarheid in pacht hebben.
Zo komt criminaliteitsbestrijdingsorganisatie Financial Action Task Force (FATF) voor in zeven artikelen van de Wet op het financieel toezicht (1:13b, 2:67, 2:67b, 2:68, 2:99a, 2:121cb, 4:37c), als het gaat om witwasbestrijdingszondaren onder de landen. Het gaat dan om:

de lijst van niet-coöperatieve landen en gebieden van de Financial Action Task Force

Eerder was er het plan om in de Wet publieke gezondheid naar WHO-resoluties te verwijzen (blog). In de huidige wettekst kon ik de verwijzing nog niet vinden.

Het lijkt er op dat de nieuwe wereldregering een samenstel van organisaties als FATF en WHO is. Toch jammer dat de kwaliteit niet kan worden getoetst.

 


Aanvulling 23 januari 2023
Het blijft humor dat sommige mensen denken dat op het wereldwijde netwerkevent van World Economic Forum (WEF) in Davos wereldwijde wetten worden gemaakt, lees bijvoorbeeld dit artikel bij Tegenwind: WEF meeting in Davos: de volledige mondiale deelnemerslijst. Wat een nutteloze informatie.
Tip voor de auteurs van het bericht: ga eens kijken naar FATF en de OECD. En wellicht dat de WHO zich ook tot wettenmaker ontwikkelt. De WEF is het grootste netwerkevenement ter wereld van de rijken en er gebeurt van alles. Maar wetten worden er niet gemaakt.

Ook over WEF: Mathijs Bouman in de podcast Europa draait door, intro:

Het jaarlijkse congres van het World Economic Forum in Davos staat weer voor de deur! Er zijn maar weinig bijeenkomsten waar zoveel complottheorieën over bestaan. Wat gebeurt er werkelijk op die berg in Zwitserland? We vragen het econoom Mathijs Bouman.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Internationale organisaties in Nederlandse wetten | wereldregeringen

  1. r grootveld zegt:

    Vergeet het WEF niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s