Duits voorstel om toezicht op juridische dienstverleners te centraliseren | Rechtsdienstleistungsgesetz (RDG)

Duitsland kent een wet die voorschriften bevat voor juridische dienstverleners die geen advocaat (‘Anwalt’) zijn, het Rechtsdienstleistungsgesetz (RDG). Deze wet heeft onder meer betrekking op incassobureaus en pensioenadviseurs. De Duitsers kennen aparte wetten waarin de beroepsuitoefening van onder meer belastingadviseurs en octrooigemachtigden is geregeld.

Onlangs is door het Duitse ministerie van justitie (Bundesministerium der Justiz, BMJ) een voorstel gedaan om onder meer de RDG aan te passen. De belangrijkste verandering is dat het toezicht op deze dienstverleners zal worden gecentraliseerd bij het Bundesamt für Justiz en dat het makkelijker moet worden om sancties op te leggen aan dienstverleners die zich schuldig maken aan ‘ongeoorloofde juridische dienstverlening’ (“unbefugter Rechtsdienstleistungen).

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s