Dat geweldige ubo-register dat op 27 maart 2022 gevuld moet zijn

Nog een paar weken en dat moeten alle ‘ubo’s’ (uiteindelijk belanghebbenden) in het Nederlandse ubo-register staan. Inclusief al die statutair bestuurders van not-for-profit organisaties (denk maar aan de vrijwilligersclubs die een petitie zijn gestart).

Tot mijn ergernis heeft nog niemand uit de politiek of de overheid mij kunnen uitleggen wat het nut is van het opnemen van statutair bestuurders van rechtspersonen in het ubo-register (‘pseudo-ubo’), als ze ook al in het handelsregister staan.

Maar ook de overige ubo’s zijn niet blij met het op straat belanden van hun privé gegevens, iets waarover de Nederlandse en Europese wetgever heel laconiek doen (terwijl de schade door misbruik van gegevens uit handelsregister en kadaster groeit).

Ondernemersorganisaties dringen aan op uitstel. Lees onder meer:

Naar aanleiding van de berichten van de ondernemersorganisaties:

 

Boze burger:

 

Een bezorgde burger:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s