De mensenrechtenprententies van banken | FATCA

Nog steeds durven banken te beweren dat ze mensenrechten respecteren, lees dit artikel, terwijl ze Accidental Americans zonder Amerikaans BSN onbarmhartig de deur wijzen, als uitvoerder van Amerikaans belastingrecht [*].

De banken doen er goed aan hun bancaire taak op maatschappelijk betamelijke wijze uit te voeren, dus zonder discriminatie en de-risking. Zij dienen hun rug recht te houden als het gaat om mensenrechten schendende regelgeving van andere landen, zoals de VS. Pas daarna kunnen zij er prat op gaan met mensenrechten rekening te houden.

 

[*] Dat Amerikaanse belastingrecht is naar mijn mening internationaalrechtelijk onrechtmatig, doordat het – in afwijking van de rest van de wereld – iedereen met de Amerikaanse nationaliteit verplicht in het land aangifte te doen over het wereldinkomen (‘Citizenship Based Taxation’), terwijl internationaal het normale systeem is dat inwoners (‘residents’) van een land aangifte doen over het wereldinkomen. Dit brengt hoge kosten met zich mee en treft ook mensen zonder band met de VS, meer informatie hier.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s