De Terminus Bank | Wwft, de-risking

Na alle ophef over het door banken sluiten van bankrekeningen van klanten die ‘te moeilijk’ zijn, zou je denken dat de bankensector zich maatschappelijk betamelijk gaat gedragen, door netjes aan alle soorten bedrijven bankrekeningen te bieden met niet al te veel soesa. Maar nee: ze willen nu alle moeilijke klanten, zoals kleine stichtingen, kleine garagebedrijven, defensiebedrijven en trustkantoren, onder brengen bij een aparte bank. Ik noem die bank de ‘ Terminus Bank’ [*]. Iedereen die daar een rekening heeft hoort kennelijk bij het uitschot van de samenleving.

Lees de berichten waarin wordt vermeld dat banken zoeken naar een oplossing voor de ‘unbankables’ en hoe moeilijk zij het hebben met hun opsporingstaken:

Bizar dat het zo ver is gekomen.

Simon Lelieveldt schreef een tirade over de weigeringen van banken van klanten en soorten transacties die hier is te vinden.

 

[*] In 1966 richtten een aantal verzekeraars onder de naam Terminus een maatschappij op voor moeilijk verzekerbare risico’s. Deze maatschappij schijnt tegenwoordig Rialto te heten.

 

Illustratie

Enige tweets, om te beginnen Lelieveldt over de verstandige wetten van FATF:

 

Gaan de notarissen ook naar de Terminus Bank?

 

Geniale oplossing:

 


Aanvulling 14 december 2021
Praktijkervaring van iemand die een hypotheek wilde verhogen (FD, betaalmuur), citaat:

Bankenbureaucratie
Vorig jaar kocht ik een nieuw huis. Voor een verbouwing moest een half jaar later de hypotheek iets worden opgehoogd. Een eenvoudige, maar wegens onnavolgbare bankenbureaucratie eindeloze procedure. Een van de redenen: de bank moest nog klantonderzoek doen. Inderdaad, naar de klant die ze kort daarvoor al had onderzocht en die bovendien al jaren klant wás.

De schrijver constateert dat banken doodsbang zijn geworden en bakken geld uitgeven aan hun amateur-rechercheurs en dat de opbrengst van al die inspanningen gering is. Wanneer worden de beleidsmakers een keer wakker?

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s