Lekken van privégegevens door de Kamer van Koophandel op de agenda van commissie Tweede Kamer

Op 30 november aanstaande staan de lekken van privégegevens bij de Kamer van Koophandel op de agenda van de vaste commissie voor Digitale Zaken. Er wordt nog een brief over de stand van zaken verwacht.

Over de lekken is een Wob-verzoek ingediend, de uitkomsten zijn nog niet bekend.

Intussen is Open State Foundation nog steeds bezig met een campagne tegen de bescherming van persoonsgegevens in het handelsregister. Zij blijven beweren dat het zou behoren tot bedrijfsgegevens die openbaar moeten worden gemaakt op grond van de EU-richtlijn voor open bedrijfsdata. In het kader van hun campagne schreven ze een artikel voor de Volkskrant. Ik ben het mordicus oneens met hun standpunten. Persoonsgegevens uit het handelsregister horen niet op straat te liggen. Hun argument van burgeropsporing gaat niet op aangezien degenen die zich daarmee bezig houden volledig ontransparant opereren en niet bekend is waar de gegevens terecht komen.

Opsporing hoort door de overheid plaats te vinden, onder democratische controle. En dat is al moeilijk genoeg.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Handelsregister, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Lekken van privégegevens door de Kamer van Koophandel op de agenda van commissie Tweede Kamer

  1. Pingback: Lekken van privégegevens door de Kamer van Koophandel – Vlierbloesem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s