Nieuwe groep Wwft-plichtigen | bericht FIU-Nederland

FIU Nederland meldt dat er een nieuwe groep ondernemingen is die zich met criminaliteitsbestrijding moet bezig houden: Nieuwe meldergroep onder de Wwft. De nieuwe groep wordt door FIU als volgt omschreven:

Met ingang van 01-04-2021 is de Wet op de kansspelen aangepast, waardoor het mogelijk is om een vergunning voor kansspelen op afstand (hierna: Koa) aan te vragen bij de Kansspelautoriteit. Per 1-10-2021 opent deze markt en vallen deze aanbieders onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze worden omschreven in de Wet op de kansspelen als:
– Aanbieders van kansspelen op afstand
Onder een kansspel op afstand wordt in de Wet op de kansspelen verstaan: een gelegenheid als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder a, die op afstand met elektronische communicatiemiddelen wordt gegeven en waaraan wordt deelgenomen zonder fysiek contact met degene die die gelegenheid geeft of die voor deelname aan die kansspelen ruimte en middelen ter beschikking stelt.
Aanbieders met een vergunning voor het aanbieden van Koa vallen ook onder de Wwft en vormen daarmee een nieuwe meldergroep. Dit houdt onder andere in dat deze aanbieders cliëntenonderzoek moeten doen en (voorgenomen) ongebruikelijke transacties onverwijld moeten melden bij de Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s