FATCA en de Algemene Verordening Gegevensbescherming | brief aan de AP

De advocaat van een Engels FATCA-slachtoffer, de heer Noseda, stuurde op 1 augustus een brief (pdf) aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de verenigbaarheid van de FATCA-gegevensuitwisseling met de AVG. Of de AP veel zal doen met de brief is de vraag.

In juli jl. ontving een FATCA-slachtoffer bericht van de AP dat zij geen tijd hebben:

 

 

Er zijn meerdere nationale AVG-autoriteiten aangeschreven, met wisselend resultaat. Volgens de Duitse nationale toezichthouder is er geen vuiltje aan de lucht, lees zijn brief (pdf). Inmiddels zijn er brieven van de toezichthouders van Kroatië, IerlandLetland en Litouwen, die wat hoop geven.

De Europese vereniging van Accidental Americans (gevestigd in Frankrijk), onder leiding van voorzitter Lehagre, is druk bezig met de Europese privacy autoriteiten, lees op LinkedIn Lehagre met onder meer deze berichten 1 (Ierland), 2 (Letland), 3 (Kroatië) en 4 (Litouwen).

 Aanvulling 27 augustus 2021

De reactie van de Autoriteit Persoonsgegevens is binnen, zo melden de Accidental Americans. De brief van de AP kan hier worden gedownload. In de brief schrijft de AP dat eerst de ontwikkelingen in het parlement worden afgewacht:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op FATCA en de Algemene Verordening Gegevensbescherming | brief aan de AP

  1. De reactie van de Autoriteit Persoonsgegevens is binnen, zo melden de Franse Accidental Americans. Zie voor nadere informatie hierboven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s