Belemmert gegevensbescherming de criminaliteitsbestrijding? | Wwft en AVG

Er zijn politieke partijen en mensen uit de hoek van de opsporing die ons proberen wijs te maken dat gegevensbescherming en AVG de bestrijding van criminaliteit belemmert. Dat is niet waar en kan worden nagelezen in het artikel dat Ronald Huissen schreef over de presentatie die Tijmen Wisman van Platform Burgerrechten  gaf aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Strekking: gegevensbeschermingsrecht (AVG e.d.) is bedoeld om de burger te beschermen tegen machtsmisbruik door overheid en grote bedrijven. Dit thema is belangrijk onder de Wwft en het wetsvoorstel dat gegevensuitwisseling tussen banken mogelijk maakt en nu bij de Eerste Kamer ligt (de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden).

 


Aanvulling 11 februari 2021
Artikel in One World: Met deze nieuwe wet is het wachten op een toeslagenaffaire 2.0.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., Strafrecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s