Het is weer tijd voor een positief bericht over de Wwft

De witwasbestrijdingsmarketing is geniaal. Het wordt gemaakt door zogenaamd onafhankelijke onderzoeksjournalisten die periodiek overheden en Wwft-plichtigen bashen. Als iets in de herinnering is weggezakt, zorgen zij er voor dat er weer nieuws is, zodat zij relevant blijven voor hun geldgevers.

Na alle negatieve berichten over overheid en witwasbestrijdende bedrijven in de FinCEN leaks was het weer tijd voor een positief bericht, zodat niet de indruk gaat ontstaan dat de antiwitwaswetten voor niets zijn.

Daarom verscheen in het FD een artikel, waarin de loftrompet wordt gestoken van een Big 4 accountantskantoor dat relevante meldingen van ongebruikelijke transacties heeft gedaan. Besmuikt wordt gezegd dat daarbij gebruik is gemaakt van illegaal verkregen opsporingsinformatie: “Dat blijkt uit opsporingsdocumenten in handen van het FD“. En hoe zouden die opsporingsdocumenten in de handen van het FD zijn gekomen…

Wel is jammer dat er bij de journalisten meer interesse is voor de vette criminaliteitsverhalen, dan voor de slaapverwekkende witwasbestrijdingspraktijk van alle dag. Met flauwekul-activiteiten, zoals het inschrijven van pseudo-ubo’s bij het ubo-register.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s