Witwasbestrijdingsnieuws van het Anti Money Laundering Centre

Het Anti Money Laundering Centre (AMLC), een samenwerkingsverband van een aantal overheidsinstanties, laat weten dat belangstellenden zich op hun nieuwsbrief kunnen abonneren:

 

Niet-readable pdf
Inmiddels las ik de december-editie van de nieuwsbrief. Helaas is de tekst niet pdf-readable (de teksten uit de nieuwsbrief kunnen niet gemarkeerd of gekopieerd worden). Wel zitten er werkende hyperlinks in de nieuwsbrief.

Hopelijk zullen de toekomstige nieuwsbrieven wel leesbaar zijn.

Foute berichtgeving
Overigens dienen de berichten van AMLC kritisch te worden beoordeeld. Zo bevat het artikel dat Crijns dit voorjaar publiceerde over juristen een groot aantal ernstige fouten, onder meer inzake de voor juristen respectievelijk advocaten geldende gedragsregels. Zo veronderstelt Crijns ten onrechte dat advocaten voorwerpen voor hun cliënten mogen bewaren (paragraaf 3) en doet hij vreemde mededelingen over strafadvocaten. Hij maakt ten onrechte geen onderscheid tussen beoefenaars van gereguleerde juridische beroepen (advocaten, notarissen) en de overige juristen en laat blijken niet thuis te zijn in de beroepsregels van advocaten. Zowel de Nederlandse Orde van Advocaten als AMLC heb ik opmerkzaam gemaakt op de fouten en onzorgvuldigheden in het artikel, maar dit heeft niet tot het verwijderen van het artikel geleid. Helaas ontbreekt hier de professioneel kritische instelling die van het AMLC kan worden verwacht. Ik had nog geen tijd om het artikel te fileren, misschien heeft een van mijn lezers er tijd voor.

Berichten over AMLC
Alle berichten inzake het AMLC op dit blog zijn hier te vinden.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s